Det smukke, bevaringsværdige Stykgodspakhus på Havnetrekanten i Horsens renoveres nænsomt med stor hensyntagen til det oprindelige arkitektoniske udtryk og med vægt på den harmoniske sammenhæng med nye og eksisterende bygninger.

Ejendomsinspektør i Ejendomsselskabet CASA, Christian Holm, fortæller om processen:

”Vi har studeret alle de gamle tegninger og planer for Stykgodspakhuset nøje, og derudfra planlagt hvordan vi renoverer nænsomt og samtidig får en smuk og funktionel kontorbygning. Netop nu lægges for eksempel nyt tag. Tagkonstruktionen føres i den sammenhæng tilbage til den oprindelige beklædning i naturskiffer. Samtidig bliver alle porthuller tilbageført til ens størrelse og udstyres med glaspartier samtidig med at facaderne renoveres”.

billedcollage juni 2016

* En af de næste dage afmonteres det karakteristiske ur på taget af bygningen. Det renoveres og forsynes med elektrisk urværk og så kommer det op igen.

**Pakhuset på Havnetrekanten i Horsens blev opført i 1914/1015 og er tegnet af Viggo Norn. Det er opført på egetræspæle mens konstruktionen er opbygget af heltømmer af svensk fyrretræ. Huset blev oprindeligt udlejet til De Forenede Dampskibsselskaber til modtagelse og opbevaring af stykgods.

Indvendigt i Stykgodspakhuset vil de markante spær stå synligt. Der etableres ca. 60 kontorpladser i åbent kontormiljø langs vinduespartierne. I kernen af bygningen og i tårnet etableres interne mødelokaler. Eksterne mødelokaler etableres i den nye erhvervsbygning. Adgangen til begge huse bliver via en let glaskonstruktion som forbinder husene.

I CASA glæder vi os til at flytte ind i den fine bygning, som samtidig har en ganske enestående beliggenhed.