I dag var der stort rejsegilde på Rødtjørnen II – et forholdsvist nyt boligområde i Torsted i Horsens med kun 2-3 km til motorvejen.

CASA byggede også første etape af Rødtjørnen for Midtjysk Boligselskab og nu er etape II rigtig godt på vej.

1. 12.2015 er de første 25 ud af i alt 60 boliger  fra 100-115 kvm klar til indflytning. Og der er kun to tilbage som stadig kan lejes! De næste 13 boliger er klar til indflytning i foråret 2016 og resten i sommeren 2016. Boligerne på Rødtjørnen I blev for et par år siden revet væk og beboerne sætter pris på kombinationen af den naturskønne beliggenhed og naboskab.

Rødtjørnen II er tegnet af Laban Arkitekter og er noget nyt og spændende inden for almene boliger. Alt andet end en “stang-vare” inden for alment byggeri.

Et-planshusene falder perfekt ind i det bakkede område og fremstår som mindre parcelhuse med haver/terrasser. Husene har skæve kanter og vinkler hvilket har ført til at der er valgt at benytte specialfremstillede og færdigbrændte mursten. En udfordring for murerne der har gjort et rigtig fint arbejde. Husene har egen carport og skur og er energibesparende: til hvert hus er installeret system der via luft-til-vand varmepumpe opvarmer den respektive bolig.

Direktør for Boligkontoret Danmark, Michael Demsitz udtaler til rejsegildet:” Vi vil skabe boliger, der kan give rammerne til et godt og trygt hjem. Velvidende at det at have et hjem er noget af det vigtigste for os som mennesker. Rammerne er på Rødtjørnen givet til dette – det er et byggeri for fremtiden.”