I dag, torsdag d. 30. august, blev der afholdt rejsegilde på Valdemars Have i Aarhus midtby. I alt 124 ejerlejligheder placeret i hjertet af Aarhus, tæt på byens puls og tilbagetrukket i eksisterende karrebebyggelse. Byggeriet forventes færdigt ultimo 2019.

Rejsegilde er traditionen tro håndværkernes fest, og trods silende regn på en af de sidste officielle sommerdage, så var humøret højt blandt de mange fremmødte.
Udover håndværkere og byggeriets øvrige involverede parter var også en række kommende beboere mødt spændte op for at få et kig på deres kommende hjem.

Omdrejningspunktet for Valdemars Have, som er tegnet af schmidt hammer lassen architects, er og har været at skabe en stille grøn oase midt i byens pulserende liv.
Byggeriet ligger i gåafstand til byens seværdigheder – lige ved Musikhuset, Scandinavian Center og ganske kort fra gågaden.

Projektchef Christian Falstrup fra CASA lagde i sin tale særligt vægt på det gode og konstruktive samarbejde, man har med underentreprenørerne. Den gode dialog og respekt smitter af på arbejdsomheden, hvilket både gavner det daglige arbejde og byggeriets fremdrift.
”En stor tak til alle vores underentreprenører og jeres dygtige håndværkere, som vi har daglige kontakt med her på byggepladsen. Jeg vil på vegne af hele CASA-teamet gerne sige, at det er en fornøjelse at arbejde sammen med jer. Vi har I jer virkelig fundet et vinderhold. Et hold, hvor hver enkelt underentreprenør tager ejerskab for sit arbejde og respekterer andres. Jeg er ikke i tvivl om, at I alle hver især leverer et fantastisk slutresultat. Det er en fornøjelse at komme her på pladsen hvor der altid er højt humør og god tone ude på pladsen, men absolut også i byggeledelsens skur,” sagde en veloplagt Christian Falstrup.

Også bygherre Valdemars Have A/S, repræsenteret ved Lars Rahbek, Bygge- og Ejendomschef hos CASA Group, var glade og stolte over byggeriet.
”Meget er sket siden vi i 2015 indgik aftale med Aarhus Kommune om at udvikle denne fantastiske beliggenhed. Vi er stolte over at være med til at udvikle Aarhus midtby, og vi synes beliggenheden er unik med sin umiddelbare placering i centrum af Aarhus’ kulturinstitutioner, med Musikhuset, Aros og Godsbanen indenfor kort afstand. Den centrale beliggenhed giver mulighed for at nå Aarhus’ unikke cafemiljøer og shoppingcentrum på gåben indenfor 5-10 minutter, uanset om man foretrækker Strøget, caféerne ved Åen, Den intime stemning i Latinerkvarteret eller boheme i Jægergårdsgade/Bruunsgade,” sagde Lars Rahbek.

Lars Rahbek fremhævede desuden de logistiske udfordringer, der naturligt vil være med en så centralt placeret byggeplads, og igen fungere samarbejdet underentreprenører og byggeledelsen imellem, når der udvises fleksibilitet og velvilje.

Slutteligt sagde også Morten Schmidt fra schmidt hammer lassen architects et par ord om byggeriet og arkitekturen, placeringen og de grønne omgivelser, som Valdemars Have særligt bidrager med til byen.

På nuværende tidspunkt er alle elementer, vinduer og altaner er monteret. Betonarbejde på P-klæder starter mandag uge 37 og forløber de næste 3 måneder.
Byggeriet forventes færdigt i november 2019.

Læs mere om byggeriet her