Tirsdag d. 20. august 2019 blev der afholdt rejsegilde på den 4.500 m2 nye Social- og Sundhedsskole i Horsens. Skolen bliver en del af det store Campusbyggeri i centrum af Horsens. De kommende brugere glædede sig særligt over den synergi, der opstår med mange uddannelser samlet på ét sted. 

For knap 4,5 år siden startede de første overvejelser til den nye Social- og Sundhedsskole i Horsens, så rejsegildet var en særlig milepæl for mange af de fremmødte. I alt ca. 85.000 m2 udvikles og bebygges i øjeblikket overfor banegården i Horsens, og Social- og Sundhedsskolen kunne som de første fejre rejsegilde. Efter planen skal den nye Social- og Sundhedsskole stå klar i sommeren 2020.

Ved dagens rejsegilde var mange ansatte fra skolen kommet for at få et indtryk af deres kommende arbejdssted.

Projektchef fra CASA, Peter Kiil bød velkommen og takkede de mange involverede for det gode samarbejde. Han fremhævede særligt håndværkerne for deres ihærdighed og det gode samarbejde og roste alle for det særlige fokus på sikkerheden. “De håndværkere, vi har her på pladser, værdsætter deres erhverv. De sætter en ære i at lave det rigtigt og få samarbejdet til at fungere optimalt for alle. Det er en fornøjelse at møde ind om morgenen. Og så vil jeg fremhæve, at vi nu har arbejdet i 140 arbejdsdage uden arbejdsulykker. Det er noget, vi værdsætter meget højt, så lad os mødes om endnu 140 dage og fejre, at vi passer godt på hinanden.”

Anne Mette Vind, administrerende direktør for Social- og Sundhedsskolen glædede sig over den kommende nye skole. Hun fremhævede de nye, moderne faciliteter, som gerne skal tiltrække medarbejdere og studerende i årene frem;“Jeg er meget stolt over, at vi bliver en del af et stort lokalt uddannelseslandskab, hvor synergierne mellem institutionerne, virksomheder og iværksættere udnyttes optimalt. Væsentligt er det også, at vi har nytænkt måden at opbygge innovative læringsrum og studiemiljøer, så det appellerer til fremtidens medarbejdere.”

Også Horsens Kommune var både glad og stolt over byggeriet. Kommunaldirektør Peter Sinding glædede sig over de første konkrete skridt i realiseringen af det nye uddannelsescampus. “Det er et helt fantastisk byggeri at opleve. Social- og Sundhedsskolen uddanner til velfærdssamfundets frontlinje. Det er nogle af de allervigtigste uddannelser i vores samfund, og der skal selvfølgelig gode fysiske rammer til. For Horsens kommune og by er dette byggeri også fantastisk.” 

Det nye campusområde bliver et samlingspunkt for viden, vækst og nye forretningsmuligheder. Det skal ske gennem samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, udviklingsmiljøer og erhverv, hvor brobygning mellem studerende, iværksættere og virksomheder giver unikke muligheder for at skabe nye teknologier og løsninger.

Læs mere om byggeriet

Læs nyhed om første spadestik, juni 2018