I går, torsdag d. 28. juni blev der afholdt rejsegilde på CPH Porthouse i Københavns Nordhavn. I alt 86 ejerlejligheder med udsigt til hav og by. CASAs tredje ud af foreløbigt fire byggeprojekter i det “nye”, gamle frihavnsområde. 

Hvis det er nogle år siden, man sidst besøgte Københavns Nordhavn, så får man syn for sagen. Nordhavn er i dag en af Danmarks store byggepladser. Der bygges massivt på hele området, nye boliger og byrum skyder op, og snart er det også muligt at komme dertil med metroen. Dagens fest og rejsegilde var til ære for håndværkerne, købere, rådgivere og entreprenører på CPH Porthouse, som er placeret midt mellem to af CASAs andre projekter; Sundmolehusene og Copenhagen Square.

Rejsegilde er traditionen tro håndværkernes fest. En hyldest til byggeriet og en tak til håndværkerne for deres store indsats. I går var køberne desuden inviteret, relevante parter holdt tale, og der blev serveret god mad og drikke inde i gården, midt på byggepladsen.

Historisk vingesus i Nordhavnen
Projektchef Morten Langhoff Jensen bød velkommen og takkede bygherre CC Copenhagen Residential for et godt og konstruktivt samarbejde. Han takkede Københavns Kommune og By & Havn for deres visioner i at udvikle hele området og få det til at hænge sammen med det øvrige byliv. P.t. er 73 ud af 86 boliger solgt, hvilket understreger Nordhavns og områdets popularitet. Projektchefen takkede desuden rådgiverne fra COWI og C. F. Møller og slutteligt alle underentreprenører og deres dygtige håndværkere, som projektteamet har daglig kontakt med på byggepladsen.

På vegne af bygherre CC Copenhagen Residential, takkede bygge- og ejendomschef Lars Rahbek fra CASA Group også både håndværkere, entreprenører, rådgivere og kommende beboere. Han startede i det nostalgiske hjørne; “Meget er sket, siden vi indgik aftale med By- og Havn om at udvikle tre byggefelter her i det gamle frihavnsområde. Containere og kajpladser bliver nu erstattet af attraktive og bynære boliger med få kilometer til indre by og med udsigt til det hav, som tidligere var porten til verdenshavene og handlen mellem verdensdelene. Der er masser af historisk vingesus her i Nordhavn, nu skal historien skrives af bydelens nye beboere og af de erhvervsdrivende i de gamle pakhuse,” sagde Lars Rahbek.

Pladsen er trang omkring byggeriet, og det stiller særlige krav i forhold til logistikken.

“De mange aktiviteter giver naturligt også ind imellem nogle logistiske udfordringer, når pladsen omkring byggepladsen er knap og kalder af og til på fleksibilitet for at sikre fremdriften i alle etaper. I skal alle have tak for, at I udviser den fleksibilitet i hverdagen, der sikrer, at så stor en byggeplads kan opføres efter en stram tidsplan og med hensyntagen til de allerede indflyttede beboere, som nu har deres hverdag på Sundmolen,” sagde Lars Rahbek.

Han sluttede med at byde alle de mange købere hjerteligt velkommen og takkede for deres tillid til at lade CASA opføre deres nye hjem.

I løbet af efteråret vil det være muligt at se og opleve en prøvebolig på CPH Porthouse. Interesserede har på den måde mulighed for at kigge indenfor og opleve stemningen indefra, se materialevalg, inventar m.m. og ikk e mindst se den fantastisk udsigt.

Læs mere om CPH Porthouse her