Inden længe afleverer CASA sit tredje og foreløbigt sidste byggeprojekt på Sundmolen i Københavns Nordhavn. Torsdag blev der afholdt rejsegilde på Copenhagen Square, som består af i alt 80 ejerlejligheder.

CASA indgik i slutningen af 2014 et samarbejde med By & Havn omkring udvikling af sundmolen. Det første projekt ”Sundmolehusene” markerede starten på udbygningen af Sundkaj. CASA har sammen med bygherre CC Copenhagen Residential bestående af CapMan og CASA Group udviklet de i alt 249 ejerboliger på Sundmolen, og det foreløbigt sidste projekt “Copenhagen Square” er nu gået ind i sin afsluttende fase.

Håndværket hyldes
Rejsegilde er traditionen tro håndværkernes fest, men ved dagens arrangement deltog rigtig mange af de kommende beboere. Og der var stor interesse i at se de prøveboliger, som var åbnet op i dagens anledning.

Claus Møller, direktør for nybyg Øst hos CASA, bød alle velkommen og takkede håndværkerne for deres engagement og dygtige håndværk. Han kunne bl.a. fortælle, at alle betonvægge nu er monteret, svarende til 10.000 tons, at råhuset er lukket, og at hvis man fik den lyst at lægge alle murstenene i forlængelse af hinanden, så kunne de række fra Sundmolen og til Slagelse.

En mere historisk vinkel blev taget af Lars Rahbek, ejendomsudviklingschef i CASA Group, som talte om den attraktive bydel, Nordhavn er blevet: “Der er masser af historiske vingesus i Nordhavn, og nu skal historien så skrives af de kommende beboere og de mange erhvervsdrivende i de gamle pakhuse. Inden for få år vil en færdig ny bydel stå helt færdig, og den er vi som bygherrer stolte over at være med til at skabe.”

DGNB-guld
Sundmolen er et af de tre udvalgte områder i Nordhavnskvarteret, som er blevet guldcertificeret i bæredygtighed inden for det danske certificeringssystem DGNB. Copenhagen Square bliver derfor, ligesom sine to forgængere CPH Porthouse og Sundmolehusene, guldcertificeret.

Læs mere om Copenhagen Square her

*****
Om DGNB
Området certificeres efter det helt nye DGNB system for byudviklingsområder. DGNB er et tysk certificeringssystem, som er valgt af det danske Green Building Council, som det system, der bedst inddrager alle aspekter af bæredygtighed i processen – både den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed og vurderer herudover også det tekniske og procesmæssige aspekt.