Tilbage

Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

Havnen 5
8700 Horsens

+45 7562 7900
info@casa-as.dk
CVR: 29205272

Fra patienthotel på tidligere kommunehospital til moderne studiemiljø

Universitetsbyen (FEAS)

132 studieboliger, universitet, forskningslokaler, mindre butikker, børnehave, køkkenmiljøer og opholdsarealer

Transformation fra tidligere patienthotel til 132 moderne studieboliger, som bliver en del af det store campusområde Universitetsbyen.

Bygningerne skal udover universitets- og forskningslokaler rumme studieboliger, mindre butikker, en børnehave samt øvrig erhvervsmæssig anvendelse. De kommende studieboliger er således en del af et større puslespil, der udgør et udvidet campusområde for Aarhus Universitet.

Renoveringen skal ikke blot opdatere de eksisterende bygninger, men transformere dem til et helt nyt studiemiljø. Derfor etableres attraktive køkkenmiljøer og opholdsarealer både ude og inde. Kollegiet kommer desuden til at rumme festlokale, vaskeri, øvelokaler, værksted mm.

Bygningerne er placeret, så de danner et L med en central forplads, som ligger optimalt ift. eftermiddags- og aftensol. Her er det intentionen, at der skal etableres grundlag for et varieret udendørsliv, hvor både beboere og udefrakommende kan gøre ophold. Derved bliver det kommende kollegie en naturlig del af det omkringliggende område.

Det centrale foyerrum med adgang til alle niveauer beholdes, og de værelser, hvor der før var patienthotel, bevares også i videst muligt omfang. Det drejer sig om i alt 54 værelser, hvoraf syv er tilgængelighedsboliger for beboere med funktionsnedsættelser. De øvrige 78 studieboliger nyindrettes med respekt for husets grundstruktur. Alle boliger får eget badeværelse og minikøkken.

Så langt er byggeriet

oktober 2020

Første spadestik

november 2021

Aflevering

"De kommende beboere i de nye studieboliger vil få en helt særlig placering midt i Universitetsbyen og vil være med til at skabe et 24/7-liv på campusområdet. Vi skal skabe et optimalt studieliv, hvor gode funktionelle boliger med attraktive faciliteter er omdrejningspunktet for blivende fællesskaber, og der er vi sikre på, at valget af CASA er den helt rigtige beslutning."

Jørgen Lang
Administrerende direktør, FEAS

Kontakt for information om byggeriet

Brian Popp
Direktør, Renovering Vest

+45 75627900
brp@casa-as.dk