Tilbage

Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

Havnen 5
8700 Horsens

+45 7562 7900
info@casa-as.dk
CVR: 29205272

Svanemærket bofællesskab med lavenergiboliger og fælleshus med multisal

Skråningen II

53 lavenergiboliger isoleret med papiruld og opvarmet med varmepumper samt fælleshus på 800 m2

Bofællesskabet Skråningen II består af 53 lavenergiboliger isoleret med papiruld og opvarmet med varmepumper. Bofællesskabet består desuden af et fælleshus på 800 m2 med multisal. I fælleshuset er der et professionelt køkken, værksted, kontorfællesskab, TV-lounge og en teenageafdeling.

Skråningen er en del af et samarbejde, som CASA har indgået med EcoVillage om udvikling, finansiering og opførelse af to bofællesskaber i Danmark. Byggeriet er et svanemærket, miljørigtigt træbyggeri opført i dansk producerede moduler. Alle byggematerialer er velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede, f.eks. facadebeklædningen, der udføres med profilbrædder i Thermowood.

Beboerne har elbildeleordning, økologisk fællesspisning, fælles køkkenhaver og hønsegård. Grunden, hvorpå bofællesskabet er opført, skråner let mod et fredet område. Her er der planer om at sikre et rekreativt område med mulighed for gå- og løberuter, dyrehold m.v.

Så langt er byggeriet

marts 2020

Første spadestik

august 2020

Rejsegilde

april 2021

Aflevering

01
/
03

"Det gik i gang som en drøm hos mig selv om at bo mere socialt og bæredygtigt. Tænk, hvor meget vi kan vinde ved at dele flere fælles faciliteter i vores dagligdag. Det har drevet os i EcoVillage hele vejen, og vi deler drømmen med rigtig mange andre. Nu kan de kommende beboere glæde sig til, at de kan se det blive til konkrete bygninger her i det smukke Lejre."

Rikke Søndler
Stifter, EcoVillage

Kontakt for information om byggeriet

Claus Møller
Direktør, Nybyg Øst

+45 75627900
cm@casa-as.dk