Tilbage

Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

Havnen 5
8700 Horsens

+45 7562 7900
info@casa-as.dk
CVR: 29205272

Fra Dana Feed grund til mangfoldigt bykvarter med bynære havnearealer

Pakhusene

Opførelse af boliger, brasserie/café, kontorhus, butikker og kontorer samt havnerelateret bymiljø

Pakhusene er udviklet fra den tidligere DANA Feed grund til et mangfoldigt bykvarter med bynære havnearealer på Horsens Nordhavn. Grunden er med sin markante placering et vigtigt bindeled mellem den gamle by og den nye bydel på havnen.

Projektet består af to etaper.

Pakhusene Etape 1 består af boliger og restaurant med dertilhørende udenomsarealer. Projektet indeholder 4.900 m2 boliger med 53 lejligheder udviklet med udlejning for øje. Boligerne er med altaner og terrasser og i størrelser fra 65-130 m2, der er indrettet som to-, tre- og fireværelses lejligheder. Byggeriet er opført i sandwich facader med teglskaller med megen variation samt omfattende facadebegrønning. Altanerne af glas og malet stål giver facaden dybde og farvespil, som harmonerer med de gyldengrønne vinduer og murværkets hårdtbrændte gyldne og brune nuancer. Lejlighederne er indrettet med køkken/alrum og opholdsstue i åben forbindelse med udgang til altanerne, hvor der også er frit udsyn til vandet og Horsens havn på sydsiden.

Pakhusene Etape 2 består af erhverv med dertilhørende udenomsarealer. Projektet indeholder 950 m2 brasserie/café samt erhverv, der består af et fagforeningshus på 2.750 m2, som bliver arbejdsplads for ca. 60 medarbejdere og mødested for medlemmer i fagforbundene 3F, FOA og NNF. Huset understøtter det urbane liv på havnen, når beboerne og turisterne er på arbejde. Byggeriet er ikke certificeret i forhold til bæredygtighed, men er opført i gode materialer med lang levetid og med fokus på energirigtige løsninger.

Pakhusenes fremtidige ’Havnetorvet’ skal med restaurant Dolly og bebyggelsen invitere byens borgere og besøgende hen til og videre ind på havnepromenaden og de tilstødende byrum.

Så langt er byggeriet

april 2019

Første spadestik

november 2020

Aflevering

01
/
04

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@casa-as.dk