Tilbage

Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

Havnen 5
8700 Horsens

+45 7562 7900
info@casa-as.dk
CVR: 29205272

Omgivende byrum på toppen af treetagers parkeringskælder

Langelands Plads

Treetagers p-kælder, offentlige arealer, herunder legelandskab, soppebassin og hyggekroge samt Danmarks første skybrudsplads

Projektet består af en treetagers p-kælder med 207 p-pladser og etablering af offentlige arealer samt skybrudsplads.

Over jorden er byggeriet integreret med det omgivende byrum. Således er der på selve Langelands Plads etableret et legelandskab, et 300 m2 soppebassin og hyggekroge med bænke afskærmet af stedsegrønt. Det er kommunens ønske at skabe en grøn plads, så de store gamle træer er bevarede, nye er plantet og parkeringskælderens trappetårne er begrønnede.

I byggeriet er der brugt No NOx-fliser, som fjerner cirka 10 procent af de skadelige kvælstofoxider ved at binde dem til stenen, hvorved luftforureningen mindskes. Derudover er pladsen landets første skybrudsplads, hvor regnvand løber gennem fliserne til et opsamlingsbassin, der samler og renser vandet under jorden.

Der er yderligere option på to p-områder med henholdsvis 200 og 400 p-pladser. Fælles for projekterne er, at områderne etableres som sammenhængende byrum både over og under jorden.

Så langt er byggeriet

oktober 2017

Første spadestik

maj 2019

Aflevering

01
/
03

"Vi skal fejre det flotte resultat, og jeg vil takke beboerne, medarbejdere og alle vores samarbejdspartnere for en flot og konstruktiv proces. Det er ikke let at gennemføre et så stort projekt i så tæt et område, men alle parter har arbejdet fremragende sammen."

Simon Aggesen
Borgmester, Frederiksberg Kommune

Kontakt for information om byggeriet

Claus Møller
Direktør, Nybyg Øst

+45 75627900
cm@casa-as.dk