Tilbage

Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

Havnen 5
8700 Horsens

+45 7562 7900
info@casa-as.dk
CVR: 29205272

Nyt bæredygtigt rådhus bliver Høje-Taastrup C's nye vartegn

Høje-Taastrup Rådhus

Nyt rådhus som moderne arbejdsplads, imødekommende hus for borgerne og markant vartegn for hele Høje-Taastrup C

Det fremtidige rådhus er, som en del af et større byudviklingsprojekt, placeret som et tårn og synligt vartegn midt i det grønne strøg i Høje-Taastrup Cs kommende bypark mellem City2 og den fremtidige nye by.

Byggeriet opføres som søjlebjælkefunktion, og en masse in situ beton skal udføres samt vægge- og dækelementer. Rådhuset opføres i otte etager og hertil etableres en tagterrasse. I stueplan er byrådssalen og de borgerrettede funktioner. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til 1. sal med mødecenteret og de næste seks etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder. På 8. etage er kantine, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge placeret. Herfra er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab med tagterrasse, soldæk og opholdssteder. Omkring bygningen opføres fire aktivitetstrapper, med plads til leg, aktiviteter og rekreativt ophold.

Høje-Taastrup Kommune er med i pionerprojekt, hvor fundamentet til kommunens nye rådhus bygges med genbrugsbeton. Betonen er støbt af CE-mærkede materialer under en akkrediteret, certificeret produktionskontrol. Betonen har således gennemgået et omfattende testprogram og er blevet kvalitetssikret. Rådhuset bliver den første større offentlige bygning i Danmark, hvor der anvendes genbrugsbeton.

Rådhuset DGNB Guld-certificeres.

Så langt er byggeriet

maj 2020

Første spadestik

september 2021

Rejsegilde

september 2022

Aflevering

01
/
02

”Jeg er utrolig stolt over, at det sammen med engagerede partnere er lykkes at gå forrest og bruge genbrugsbeton - det er den rigtige vej at gå, så vi bruger færre råstoffer og skåner vores klima og miljø. Høje-Taastrup har gang i flere store byggearbejder, og derfor giver det rigtig god mening for os at være ambitiøse omkring, hvordan vi kan genanvende byggematerialer. Det er rådhuset et rigtig godt eksempel på.”

Michael Ziegler
Borgmester, Høje-Taastrup Kommune

Kontakt for information om byggeriet

Claus Møller
Direktør, Nybyg Øst

+45 75627900
cm@casa-as.dk