Tilbage

Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

Havnen 5
8700 Horsens

+45 7562 7900
info@casa-as.dk
CVR: 29205272

P-hus med 700 p-pladser og en heliport på toppen

DNU P-hus

700 parkeringspladser samt heliport til forsvarets store helikoptere og lægehelikoptere

Projektet på Det Nye Universitetshospital består af et p-hus med 700 p-pladser og en heliport på toppen. P-huset er konstrueret med et ensrettet flow, hvilket giver plads til en fodgængerzone på hver side af kørebanen. Samtidig er der etableret ekstra brede ramper, hvilket øger sikkerheden for bilisterne og giver bedre plads til at manøvrere.


Heliporten modtager både forsvarets store helikoptere og lægehelikoptere, og sikrer samtidig, at patienter kan transporteres fra helikopter til operationsbord på blot 90 sekunder. Heliporten består af en gigantisk aluminiumskonstruktion på 55 tons med en diameter på 28 meter og en total vægt på 140 tons. For at samle den komplekse og tunge platform er den konstrueret i mindre dele, som er samlet on-site. Selve platformen er udført i beton, mens skaft er udført som Ø 6.000 mm stålsvøb, indeholdende trappe, teknikrum m.v.

Det nye p-hus er opført som et offentligt-privat partnerskab (OPP), hvor CASA A/S finansierer og etablerer p-huset samt hospitalets overfladeparkering. Driften varetages af APCOA.

Så langt er byggeriet

september 2016

Første spadestik

december 2017

Aflevering

01
/
02

"Det fantastiske er, at vi med platformen har fået det sidste led i den kæde, der skal til for at sikre den mest effektive transport af hjertepatienter fra det sted, hvor patienten befinder sig, til den bedste højtspecialiserede behandling uanset afstand til behandlingsstedet."

Hans Erik Bøtker
Professor og overlæge, Hjertesygdomme, Skejby Sygehus

Kontakt for information om byggeriet

Peter Rosengreen
Direktør, Nybyg Vest

+45 75627900
pr@casa-as.dk