Plushusene ved Teglsøen er Nivås nye bofællesskab mellem Nivå bymidte og Nivå Havn. Området, som Plushusene etableres på, er beliggende helt ned til Teglsøen – én af Lergravssøerne.

Plushusene-bebyggelsen i Nivå kommer til at bestå af 148 lejeboliger fordelt på rækkehuse, punkthuse og generationshuse.

Generationshusene er tegnet med henblik på at huse en families ældre generation i stueboligen, mens børn og børnebørn bor ovenpå. Boligerne er alle indrettet med køkken, vaskesøjle m.v. og har separat indgang, så der er mulighed for at bo tæt og nyde godt af hinandens samvær og hjælp, men samtidig at kunne gå hver til sit.

Det bygges på en smuk grund med direkte adgang til Lergravssøerne og grønne stisystemer. De 148 boliger opføres i samhørighed med den omkringliggende natur. Disse boliger fordeles på 48 rækkehuse i 2 plan, 20 generationsboliger i 3 plan og 6 punkthuse i 3 og 4 plan, som indeholder 80 boliger.

Alle materialer, overflader og farver til Plushusene er nøje udvalgt for at understrege det liv, som Plushusene danner rammen om. Materialerne er derfor lette at vedligeholde. Både i valg til eksteriør og interiør, er der lagt stor vægt på en rolig farveholdning, taktile materialer og lang levetid. Materialer og farver er samtidig valgt for at skabe et varmt og harmonisk udtryk med en tidløs atmosfære.

Der er stort fokus på bæredygtighed i det nye bofællesskab, hvor der skal opsættes el-ladestandere og produceres strøm til fællesaktiviteter via solceller. Al øvrig energi vil blive købt samlet fra grønne udbydere.

Byggeprojektet Teglsøerne i Nivå skal udføres i 3 etaper, hvor MT Højgaard står for opførelsen af 150 ejerboliger, og Plushusene står for 148 lejeboliger. Derudover anlægges der et fællesareal med et dertilhørende fælleshus, som centrum i det nye landskabelige grønne område.