Skudehavnen er et udviklingsprojekt, hvor CASA har arbejdet sammen med bl.a. ERIKarkitekter og TerraNova. Projektet omfatter i alt 17.600 m² hhv. almene og private lejligheder og rækkehuse (Fjordhuse). Det opføres på en tidligere erhvervsgrund ved en rekreativ strandeng tæt ved Vejles centrum.

Bebyggelsen er opdelt i tre delområder: Strandparken, Strandgaderne og Fjordhusene. Strandparken på 5.400 m2 opføres som 54 almene familieboliger, mens de resterende 12.200 m² opføres som 107 private boliger.

Bebyggelsen omfatter rækkehuse i to etager og lejligheder i tre etager og er i sin arkitektur inspireret af storbyernes byhuse med enkle teglstenskroppe og få men store facadeåbninger. Samtidig er byggeriet tilpasset det omkringliggende fjordmiljø, bl.a. i brugen af træmaterialer. Ligeledes er der i landskabsarkitekturen taget hensyn til den eksisterende natur. Der er skabt fælles friarealer og private opoldsarealer til de enkelte boliger – både i form af terrasser og altaner og som for- og baghaver ved rækkehusene.

Boligerne i stueplan er fordelt som enten to eller fire-værelser – alle med øst- eller vestvendte terrasser/haver ved terræn. Boligerne på 1. sal er fordelt mellem tre og fire-værelses boliger i to etager med øst- eller vestvendte altaner med frit udsyn hen over de øvrige bebyggelse. Fjordhusene er udført med skalmurede facader med en tegl i hhv. en brun og sandfarvet mursten.

Første del af Skudehavnen (54 almene boliger til Lejerbo, 15 Fjordhuse til private købere og 18 private lejeboliger) er afleveret i november 2019.

Læs mere på www.skudehavnen.dk