CASA og ejendomsforvaltningsselskabet DEAS har indgået OPP*-aftale (Offentligt Privat Partnerskab) med Københavns Kommune om opførelse samt indvendig og udvendig vedligehold af Østerbro Skøjtehal i de første ca. 24 år, mens Københavns Kommune står for finansiering og daglig drift. Med i aftalen er også opførelse af p-hus.

Skøjtehallen på ca. 5000 m2 byder på én isbane på 30×60 meter med service- og klubfaciliteter til hallens brugere samt publikumsområder med plads til 500 tilskuere, heraf 300 siddepladser og 200 ståpladser. Der er lagt særlig vægt på at skabe et socialt hus, der appellerer bredt til foreningslivet, herunder både unge og gamle, familier samt klubmedlemmer, der dyrker kunstskøjteløb og ishockey.

Hallen bliver en del af et helt nyt bykvarter ved Østre Gasværk. Der er tænkt nøje over at integrere den arkitektonisk i området, og der etableres en helt ny plads ud mod de kommende boligområder og Østre Gasværk. Bygningens panoramavinduer vender ud mod fodboldarealerne og det store Svanemølleværk mod nord, mens der mod øst etableres et P-hus, der både kan anvendes af hallens gæster og beboerne i de fremtidige boliger.

Den nye skøjtehal skal efter planen stå klar i starten af 2021.

———————————————-

*Kernen i OPP er, at det offentlige finder private leverandører til ikke blot at gennemføre et byggeprojekt, men også den fremtidige drift. Den private part får altså ikke blot ansvar for byggeriet, men også for efterfølgende vedligehold og driftsopgaver.