Boligkvarteret Nobelholmen er en del af det nye kanalby-område i Sydhavnen, Enghave Brygge. Nobelholmen består af 218 udlejningslejligheder, hvoraf de 25 bliver almennyttige. Derudover placeres en daginstitution estimeret til 100 børn i en del af stueetagen. I kælderen bliver der etableret 75 parkeringspladser samt depot og cykelparkering.

Nobelholmen består af to seperate bygninger, Kanalhuset og Karrébygningen. Først nævnte er placeret i mellem kanalen og inderhavnen, således at der er vand på begge sider af lejlighederne. De nederste lejligheder udføres i to etager og får egen badebro.
Karrébygningen bygget i op til 8 etager, hvor af en del udføres som Penthouse med store terrasser.
Generelt for begge bygninger er skallen af stueetagen grå teglskaller fra Støjer Tegl, mens de ovenliggende etager består af enten lys eller mørkegrå betonfacader.

Alle lejligheder har enten altan eller egen terrase. Der er desuden et mekanisk ventilationsanlæg i hver enkel lejlighed og gulvvarme i alle rum. Store vinduespartier sikrer, at lejlighederne bliver lyse og er med til at give et godt indeklima. Lejlighederne går fra en 1-værelses på 50 kvm og op til en 4-værelses på 151 kvm.