Campusgrunden, som udvikles primært til undervisning, har en meget markant placering i Horsens; lige over for banegården med optimal forbindelse til offentlig transport og motorvejsforbindelse, samtidig med at grunden ligger tæt på byens centrum. Det har således været en vigtig del af udviklingsprojektet at skabe sammenhæng med byen og få byens borgere ind på området via åbne pladser og byrum.

Campussen kommer til at rumme de mere end 20 forskellige uddannelser samt de forskningscentre og øvrige aktiviteter, som VIA i dag har på Chr. Østergaards Vej i Horsens. Der er tale om ca. 4.000 studerende og 350 medarbejdere.

VIAs nye Campus Horsens bliver på godt 27.000 m2 og udformes som tre forbundne bygninger i henholdsvis fire, fem og seks etager. SoSu-skolen bliver på ca. 4.500 kvadratmeter med plads til ca. 600 elever og kursister og ca. 35 ansatte.

Dertil kommer et 16 etagers innovationshus på 5.000 m2, som VIA skal drive i samarbejde med den horsensianske udviklingsvirksomhed Insero, der understøtter blandt andet iværksættere.

Frem til 2025 har VIA option på at kunne udvide sin nye campus med op til 8.000 m2. Det bliver aktuelt, hvis antallet af studerende på VIAs uddannelser i Horsens stiger efter flytningen. I dag har VIA 4.000 studerende i Horsens.

Byggeriet afleveres i etaper fra 2020 og frem. Social- og Sundhedsskolen skal stå færdig i sommeren 2020, og VIA University College og Innovationshuset, hvor Insero og Vitus Bering Innovation Park får lokaler, står færdigt i sommeren 2021.