Tilbage

Vandtårnsvej 62A
2860 Søborg

Havnen 5
8700 Horsens

+45 7562 7900
info@casa-as.dk
CVR: 29205272

CASA og Plushusene fejrer fælles byggeri i Køge Nord

9. september 2022

I går torsdag 8/9 blev der fejret rejsegilde i Køge Nord, hvor råhusene til rækkehuse og fælleshus med gæsteboliger blev rejst. Byggeriet bliver en del af det attraktive nye område tæt på Køge Nord station.

Der blev kippet med flaget for håndværkerne på byggepladsen på Solvognen i det nordlige Køge i går. Her opfører Plushusene sammen med CASA en stribe rækkehuse, som bliver en del af Plushusenes bofællesskabskoncept, der vinder stærkt ind på boligmarkedet i disse år.

I alt bygges der 145 rækkehuse, et stort fælleshus og moderne indrettede udearealer, der skal give beboerne en fleksibel og inspirerende hverdag med samvær i højsædet.

Håndværkerne har været i gang siden primo 2022 på byggeriet, der udføres i forskelligfarvede tegl for et varieret og levende udtryk.

Unikt koncept med fokus på fællesskab

Plushusenes koncept beskrives som fremtidens bæredygtige bofællesskab på tværs af generationer, hvor fælles aktiviteter og nærhed til hinanden og naturen er i højsædet.

En vært sikrer, at der skabes gode sociale relationer ved at organisere begivenheder og supportere beboerinitiativer. Deleøkonomi og miljømæssige hensyn er også en væsentlig del af livet i Plushusene. Deleøkonomien gælder f.eks. fælles værktøj, gæsteværelser, fitness, og byttebogscentral. Det kan betyde, at hver private bolig har behov for færre kvadratmeter. Anvendelse af grøn energi og - hvis interessen er til stede - også delebil, er nogle af de mange elementer.

Adm. dir i Plushusene, Martin Kring, siger: ”I Køge Nord introducerer vi et Energifællesskab. Via solpaneler på boligernes tage, vil beboerne kunne anvende strømmen fra solcellerne direkte. I tidsrum hvor der ikke produceres strøm, benyttes øvrig grøn energi, som Plushusene indkøber samlet til hele bebyggelsen. Det er en god og spændende udvikling, som vi er glade for at have mulighed for at benytte her i Køge Nord.”

Flere samarbejder

Sammen med CASA kan Plushusene for tiden fejre flere fælles byggerier. 15/8 blev 148 boliger i Nivå afleveret og så sent som i onsdags 7/9 kunne CASA og Plushusene sammen fejre rejsegilde på et lignende projekt i Tømmerupparken i Tårnby.

Det gode samarbejde mellem parterne mener projektchef på Køge Nord, Mads Lennart Nielsen, også sætter sit præg på samarbejdet på byggepladsen:

”CASA har gennem flere byggesager haft et godt samarbejde med både bygherre, underentreprenører, myndigheder og rådgivere. En forudsætning for en god byggeproces er tillid, fleksibilitet og kommunikation. Det er store byggesager vi har i hænderne, og mange uforudsete ting kan opstå, hvor der skal træffes hurtige beslutninger. Det er dét vi er gode til i vores samarbejde med Plushusene”, siger han.

For Mads Lennart Nielsen er samarbejdet også med til at understøtte CASAs bæredygtighedsmål:

”Plushusene i Køge Nord er certificeret til DGNB-guld. I CASA har vi en målsætning om, at vi vil certificere 95% i guld i 2023. En ambitiøs målsætning der stiller store krav til alt, lige fra dygtige håndværkere til dokumentation. Det er spændende at være med til at sætte et bæredygtigt aftryk i branchen,” slutter han.

Sammen skaber Plushusene og CASA i alt 650 hjem, der alle står klar senest 2023.

For yderligere information (presse), kontakt:

Ditte Hejberg Sorknæs
Marketing- og kommunikationschef

+45 60576516
dhs@casa-as.dk