Historien

Med byggeri og iværksætteri i blodet

Familien Mortensen har byggeri i blodet. Michael Mortensens far, Finn Mortensen, har altid bygget typehuse og gør det fortsat. Fra Michael var helt lille, var han med sin far ude på byggepladserne, hvor han iagttog, deltog og lærte. Det syntes han var sjovt. Derhjemme fik han viden om den administrative del, som hans mor, Else-Marie, tog sig af.

Skolearbejdet var mindre sjovt. Michael er ordblind. Det har nu aldrig har stoppet ham, og det stod tidligt klart, at Michael havde store drømme og ambitioner. Med et engagement og en tro på sine ideer, som er så vigtigt for iværksættere, arbejdede Michael fra tidlig morgen til sen aften. Som skraldemand, kloakarbejder, taglægger, tømrer.. Samtidig tog planerne form, og forretningen fik fart på.

 

 

I 1985 stiftede Michael Mortensen Ejendomsselskabet CASA A/S med hjælp fra en værge. Han var da kun 13 år gammel. I dag er selskabet fortsat 100% ejet af Michael Mortensen og har en portefølje på DKK 1.5 mia. Selskabet investerer i erhvervsejendomme, primært eksklusivt beliggende strøgejendomme i Århus og Horsens, samt erhvervsjord med mulighed for projektudvikling af bl.a. domicil, boliger eller lagerbygninger. I selskabet er administration og ejendomsservice af egen portefølje.

I perioden 1995 til 2006 var Michael Mortensen hovedaktionær og direktør i typehusfirmaet FM Søkjær A/S. Her indførte han blandt andet forretningsmodellen “Betaling ved indflytning”. En model som i dag er markedskonform. Selskabet blev efterfølgende omdøbt til HusCompagniet.

I 2005 – hvor virksomheden byggede over 250 huse om året – solgte Michael Mortensen 75% af aktierne til kapitalfonden Axcel. Lysten til at skabe noget endnu større var tilstede, og sideløbende med typehusfirmaet stiftede Michael Mortensen udviklings- og entreprenørvirksomheden CASA A/S med fokus på etageejendomme og erhvervshuse.

6 år senere – i 2011- blev HusCompagniet solgt til den norske kapitalfond FSN Capital. Michael Mortensen solgte i samme forbindelse sin resterende aktieandel.

Udviklings- og entreprenørvirksomheden CASA A/S er siden 2005 blevet en relevant og respekteret spiller på det danske marked. Selskabet blev i 2005 etableret på mottoet ”Fordi en aftale er en aftale”, og integritet og troværdighed er dermed indbygget i selve fundamentet for forretningen. Det betyder ærlighed og åbenhed i samarbejdet med  kunder og samarbejdspartnere.

Michael Mortensens rolle i CASA A/S i dag er primært at udtænke den fremtidige retning. Input hertil får han i sit netværk, i sit arbejde i diverse bestyrelser, som mentor for iværksættere og fra sine egne erfaringer som udvikler og serie-iværksætter.

“Casa” betyder hus på spansk – og det er jo det, vi laver. Huse til mennesker og virksomheder.

Michael Mortensen, stifter og medejer af CASA A/S