I går, onsdag d. 19. december blev der afholdt hejsegilde på øko-bofællesskabet “Skråningen” i Lejre ved Roskilde. Bofællsskabet består af 46 svanemærkede, lavenergiboliger opført i miljørigtigt træbyggeri med økologisk fællesspisning, elbilsdeleordning, et stort fælleshus, køkkenhaver og hønsegård, smuk natur og en fantastisk udsigt over åen og Allerslev.

Opførelsen af de 46 boliger startede i maj, og CASA er udvikler og totalentreprenør på projektet, som er udviklet i tæt samarbejde med Eco-Village.

Hejsegilde for at hylde håndværkerne
Ved hejsegildet takkede CASA først og fremmest alle håndværkerne for deres engagement og solide indsats, og dernæst, henvendt til de kommende beboere, informerede projektleder Mads Skyt Petersen om status på byggeriet.

Arkitektfirmaet Vandkunsten, der har solid erfaring med at bygge bofællesskaber, har tegnet byggeriet. De anvendte materialer til byggeriet vil være velafprøvede, bæredygtige og lokalt producerede. Byggeriet er modulopbygget og produceret i Danmark.

Grunden, hvor bofællesskabet opføres, skråner let mod syd, mod et område, der fortsætter med at være fredet på grund af bevaringsværdige gravhøje. Der er planer om, at området skal være rekreativt med gå- og løberuter, dyrehold m.v.

Bofællesskabet Skråningen består af 46 lavenergi boliger med træfacader i varierende størrelser, samt fælleshus på 600 m2 og poolhus.

Øvrige projekter sammen med Eco-Village
CASA samarbejder desuden med Eco-Village på følgende andre bofællesskaber:
“Skråningen II” i Lejre – nabogrunden til “Skråningen”
“Æblegården” i Ballerup
“Rullestenen” i Roskilde
“Vandkanten” i Vejle
“Grønne Eng” i Ørestad Syd

Mere information
Læs mere om Eco-Village

Læs mere om Skråningen 1