Om godt tre år vil den gamle slagterigrund overfor banegården i Horsens vrimle med studerende. Første spadestik til ny uddannelsescampus tages i dag med deltagelse af bl.a. borgmester Peter Sørensen samt bygherrer fra VIA, Social- og Sundhedsskolen og udviklings- og rådgivningsvirksomheden Insero.

Den nye uddannelsescampus bliver centrum for et stort samlet uddannelsesmiljø midt i Horsens. Campus kommer til at huse VIA University College med sine godt 28 forskellige uddannelser og ca. 3.700 studerende i Horsens, Social- og Sundhedsskolen med 600 studerende og udviklings- og rådgivningsvirksomheden Insero.

Borgmester Peter Sørensen ser frem til opførelsen af en ny campus til gavn for byen.

”Første spadestik på et nyt stort uddannelsescenter på Campus-grunden midt i Horsens er et fantastisk skridt for hele Horsens Kommune. Med et stort og nyskabende campus tæt ved banegården og tæt på gågaderne får vi skabt et unikt studiemiljø, der kommer til at spille en afgørende rolle i at bevare Horsens som en af Danmarks stærkeste uddannelsesbyer og Horsens Kommune som en af Danmarks stærkeste vækstkommuner. Som et af byens vartegn skal det nye campus inspirere flere unge horsensianere til at tage en uddannelse og samtidig være med til tiltrække nye målgrupper af studerende fra andre byer,” siger borgmester Peter Sørensen.

Harald Mikkelsen, der er rektor for VIA University College, fremhæver, at VIAs kommende campus i hjertet af Horsens vil indebære mange fordele.

”For det første vil de topmoderne uddannelsesfaciliteter og den helt centrale placering et stenkast fra banegården og busstationen i Horsens gøre det mere attraktivt for unge at studere i Horsens. Vi vil dermed få lettere ved at rekruttere flere studerende til VIAs uddannelser i Horsens til blandt andet ingeniør, bygningskonstruktør, sygeplejerske og pædagog. For det andet kan vi med forbedrede uddannelsesfaciliteter uddanne de studerende endnu bedre og skabe fagmiljøer af endnu højere kvalitet end i dag, og dét ligger os stærkt på sinde. Vi har hos VIA stort fokus på at ruste vores studerende på både offentligt og privatrettede uddannelser med de rette kompetencer til at matche arbejdsmarkedets behov og understøtte vækst i erhvervslivet og fortsat høj velfærd i samfundet,” understreger Harald Mikkelsen.

Han glæder sig desuden over de synergieffekter, der vil kunne høstes for VIAs studerende gennem naboskabet med andre uddannelsesinstitutioner samt med Insero og Vitus Bering Innovations Park på den nye campusgrund i Hosens centrum.

Unikke muligheder i fælles studiemiljø
Det nye campusområde bliver et samlingspunkt for viden, vækst og nye forretningsmuligheder. Det skal ske gennem samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, udviklingsmiljøer og erhverv, hvor brobygning mellem studerende, iværksættere og virksomheder giver unikke muligheder for at skabe nye teknologier og løsninger.

Netop samspillet mellem partnerne på campusområdet vil være centralt, når byggeriet står færdigt. Ud over, at beboerne får adgang til topmoderne faciliteter, kommer campusområdet også til at indeholde det nyeste inden for laboratorier og teknik. Det kommer ikke bare de studerende til gode, men også iværksættere og virksomheder, der kan samarbejde om analyser, prototypeudvikling og vidensdeling, når gode ideer skal udvikles og blive til bæredygtige forretninger.

Direktør for Social- og Sundhedsskolen, Hanne Helleshøj fremhæver også det fællesskab, den nye campus giver både studerende og andre tilknyttet det nye uddannelsesmiljø.

“Den nye skole vil give optimale rammer for både elever og ansatte til at indgå i et topmoderne, tidssvarende og levende uddannelsesmiljø med fokus på læring, bevægelse og socialt engagement. Der er heller ingen tvivl om, at den meget centrale placering i Horsens vil gøre det endnu mere attraktivt for vores målgrupper at søge social- og sundhedsuddannelserne. Vi ser frem til at blive en del af en fælles Campus Horsens, og til samarbejdet med de øvrige uddannelsesinstitutioner og Insero. Der er ingen tvivl om, at synergierne mellem uddannelserne kan udnyttes, og jeg kan ikke forestille mig andet, end at det bliver et spændende og innovativt sted at være og lære,” siger Hanne Helleshøj.

Ulrik Kragh, bestyrelsesformand fra Insero fremhæver, hvordan den nye campus rækker udover Horsens’ grænser til gavn for hele landet.

”De nye rammer på campusgrunden bliver et samlingspunkt for udvikling af grønne, digitale løsninger – ikke bare lokalt, men i hele Danmark. Det bliver en innovationsmotor, hvor uddannelsesinstitutioner, virksomheder og det offentlige i fællesskab udvikler ny viden, modner den og skabe nye forretninger,” siger Ulrik Kragh, bestyrelsesformand i Insero Horsens.

Fremtidssikret studiemiljø
Den nye uddannelsescampus kommer til at ligge centralt lige overfor Horsens banegård og i gåafstand til centrum. Det bliver et campus ikke kun for de studerende, men for hele byen. Det centrale atrium kobler indadtil de tre selvstændige bygningskarreer og tårnet, og udadtil bliver det koblingen mod byen og Campuspladsen.

Michael Mortensen, adm. direktør om CASAs involvering som totalentreprenør: ”Først og fremmest er vi stolte over at være med til at udvikle og opføre et nyt stort studieområde midt i Horsens. Dernæst har vi sammen med bygherrer og rådgivere haft stort fokus på at skabe et inspirerende og rart studiemiljø. Så vi glæder os over, at byggeriet nu for alvor kan komme i gang.”

Efter planen står Social- og Sundhedsskolen færdig i sommeren 2020, og VIA University College og Innovationshuset, hvor Insero og Vitus Bering Innovation Park får lokaler, står færdigt i sommeren 2021.

Fakta om Campusbyggeriet
Bygherrer: VIA, Social- og Sundhedsskolen, Insero
Totalentreprenør: CASA
Rådgivende ingeniører: Rambøll
Arkitekter: C. F. Møller (VIA + Innovationshuset), RUM (Social- og Sundhedsuddannelsen)
Omfang:
Ca. 27.000 m2 til VIA University College
Ca. 5.000 m2 til Innovationshuset
Ca. 4.500 m2 til Social- og Sundhedsskolen
Campusgrunden har et samlet areal på ca. 85.000 M2, så der er mulighed for opførelse af yderligere uddannelsesinstitutioner.

Kontakt
For yderligere informationer er du velkommen til at kontakte
Mette Jørvad, Kommunikationschef, CASA A/S, +45 2118 9399, mej@casa-as.dk