Mandag d. 7. maj 2018 blev der afholdt første spadestik på nyt boligområde i Vejle. Det nye boligområde er placeret i første række til fjorden og åen og består både af lejeboliger og private boliger. De første ni private rækkehuse står klar til indflytning i medio 2019, mens de 54 lejeboliger udlejes fra efteråret 2019.

Første skridt til opførelsen af det nye boligområde er nedrivningen af de eksisterende lokaler forenden af Ibæk Strandvej, det tidligere kompetencecenter Reva. Herefter går udgravning til fundament samt pilotering til boligerne i gang.

Projektet omfatter rækkehuse i 2 etager og lejligheder i 3 etager på i alt 17.500 m2 på Ibæk Strandvej. Bebyggelsen tænkes opdelt i 3 delområder; Strandgaderne, Fjordhusene og Strandparken med henholdsvis almene familieboliger på de omkring 5.300 m2 og resten som private boliger med boligstørrelser på 85-150 m2. Denne spredning af boligtyper sikrer en variation i beboersammensætningen.

Vejles borgmester Jens Ejner Christensen glæder sig til det nye byggeri. ”Vi oplever en stor tilflytning af nye borgere, og Skudehavnen lige ud for Sønderåen og Strandengen bliver et godt trækplaster i konkurrencen om at tiltrække endnu flere borgere. Det maritime er tænkt ind i materialer og farver, og vi glæder os over, at der bliver plads til både eje- og lejeboliger i området,” siger Jens Ejner Christensen.

Benny Haugsted, Formand for Lejerbo i Vejle, glædede sig over de mange nye lejeboliger, Lejerbo snart kan tilbyde; ”Vi glæder os over at kunne tilbyde 54 nye almene boliger til Vejles borgere – og særligt over, at der både er ejerboliger, almene familieboliger og statsstøttede små boliger med lav husleje i samme nye byområde. I det Vejle, vi arbejder for, er der nemlig plads til alle.”

Morten Røjkjær, Projektchef i CASA A/S, som er totalentreprenør på byggeriet, glæder sig over at skulle opføre endnu et visionært byggeri i Vejle; ”Skudehavnen bliver et område med boliger for alle både hvad angår størrelsen samt, om man ønsker at leje eller eje. Der er stor diversitet i byggeriet, og materialerne passer rigtig fint til både de rekreative områder lige udenfor døren samt det maritime omkring fjorden. Det har været et spændende samarbejde både med Vejle Kommune og Lejerbo, og nu glæder vi os til at realisere byggeriet.”

Kontakt
For yderligere informationer er du velkommen til at kontakte
Mette Jørvad, Kommunikationschef, CASA A/S, +45 2118 9399, mej@casa-as.dk
Andreas Sandberg, Projektleder, Lejerbo, +45 3084 5280, and@lejerbo.dk

Fakta
Totalentreprenør: CASA A/S
Bygherre: Lejerbo (Strandparken, lejeboliger) og CASA (Fjordhusene og Strandgaderne, private boliger)
Byggeperiode: 2018-2021
Ingeniør: Arne Elkjær
Arkitekt: KPF Arkitekter

Skudehavnen.dk