I CASA passer vi på dine persondata

Cookie- og privatlivspolitik for CASA A/S

1. Den dataansvarlige

Denne politik gælder for:

CASA A/S
Havnen 5
8700 Horsens
CVR. Nr. 2920 5272

Tlf. +45 7562 7900

samt alle CASA A/S’ direkte eller indirekte datterselskaber.

2. Introduktion

I denne privatlivspolitik beskrives, hvordan CASA A/S samt alle CASA A/S’ direkte eller indirekte datterselskaber (herefter blot “CASA” eller ”vi/os/vores”) indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger vores hjemmeside og anvender de forskellige services og funktioner, som vi tilbyder på hjemmesiden.

Privatlivspolitikken indeholder også oplysning om vores behandling af dine personoplysninger, når du på anden måde er i kontakt med CASA, fx som køber, lejer eller samarbejdspartner.

3. Indsamling af personoplysninger

3.1 Besøgende på hjemmesiden

Vi indsamler og anvender personoplysninger, når du besøger vores hjemmeside, herunder når du udfylder formularer på vores hjemmeside. Personoplysninger bruges desuden til at levere den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med, herunder services mv. udbudt via hjemmesiden og andre tilsvarende kanaler. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til vores kunder og andre interessenter, blandt andet med henblik på at målrette vores markedsføring til de enkelte kunder og interessenter. Desuden benytter vi oplysningerne om din brug af vores hjemmeside til at optimere vores services og indhold. Vi informerer dig altid, før vi indsamler dine personoplysninger.

Bemærk, at visse personoplysninger er nødvendige at indsamle for at du kan anvende hjemmesidens funktioner. Det vil fremgå af de relevante formularer, om afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk eller valgfri. Hvis afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk, vil det pågældende felt være markeret med en stjerne (*). Hvis du vælger ikke at afgive de pågældende personoplysninger, kan du muligvis ikke benytte den ønskede funktion. Som eksempel har vi brug for dine kontaktoplysninger for at kunne besvare en henvendelse fra dig.

Hvis du afgiver personoplysninger om andre end dig selv, opfordrer vi dig til først at indhente samtykke fra disse personer til afgivelse af oplysningerne.

Grundlaget for behandlingen af dine personoplysninger er:

  • Legitime interesser: I visse tilfælde er behandlingen af dine personoplysninger baseret på CASAs legitime interesser, fx vores interesse i at kunne besvare anmodninger fra dig, gennemføre statistikker og kundeundersøgelser, forbedre eller udvikle hjemmesiden og vores services.
  • Samtykke: I enkelte tilfælde kræver behandlingen af dine personoplysninger dit samtykke. Det er fx tilfældet for at vi kan udsende visse typer af markedsføringsmateriale til dig.

Hvilke data indsamles?

Når du besøger hjemmesiden, indsamler og behandler fx følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Navn
  • E-mailadresse
  • Telefonnummer
  • Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon
  • IP-adresse
  • Din geografiske placering
  • Oplysninger om din brug og færden på vores hjemmeside
  • Andre oplysninger, som du selv afgiver

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Cookies

Når du besøger vores hjemmeside indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning herunder) og undlade videre brug af hjemmesiden. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Vi bruger cookies til at forbedre vores hjemmeside

Ved hjælp af cookies registrerer vi information om, hvordan brugerne anvender vores hjemmeside. Vi bruger informationen til løbende at give besøgende den bedst mulige brugeroplevelse.

Cookies indeholder oplysninger om din færden på internettet.
Cookies er små tekstfiler, der lagres i din browser. Cookies bruges til at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

Cookies anvendes til forskellige formål og kan klassificeres som enten 1. part eller 3. part afhængigt af, om de sættes via en tredjepartsservice fra et separat domæne eller sættes internt af en service på samme domæne som hjemmesiden.

Vores cookies kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Cookies på www.casa-as.dk

På vores hjemmeside anvender vi cookies til teknisk funktionalitet samt trafikmåling og brugermåling. Disse hjælper os med at analysere, hvordan brugere anvender hjemmesiden. Vi gør brug af disse oplysninger til at evaluere din brug af hjemmesiden, til at indsamle rapporter om aktivitet på hjemmesiderne til operatører af hjemmesiden og til at yde andre serviceydelser med relation til hjemmesideaktivitet og Internetbrug. Vi vil også overføre disse oplysninger til tredjeparter, hvor dette er påkrævet ved lov, eller hvor sådanne tredjeparter behandler oplysningerne på vegne af CASA.

Her kan du se, hvilke oplysninger der bliver gemt i cookies på din computer, når du besøger vores hjemmeside, og hvor længe de bliver gemt:

  • Hvor længe du er på hjemmesiden (Slettes når browsersessionen afsluttes)
  • Cookie-accept (Slettes efter 1 år)
  • Trafikmåling (Google Analytics) (Slettes når browsersessionen afsluttes)
  • Læs mere om cookies her (eksternt link)

På www.casa-as.dk anvender vi følgende cookies:

Cookies vedr. statistik

Navn Anvendelse Levetid
_ga Registrerer et unikt Google Analytics ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden. 2 år fra det tidspunkt, hvor du besøger hjemmesiden
_gat Anvendes af Google Analytics til at nedjustere hastigheden på antallet af forespørgsler til serveren. 1 minut fra det tidspunkt, hvor du besøger hjemmesiden
_gid Registrerer et unikt Google Analytics ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden. 1 dag fra det tidspunkt, hvor du besøger hjemmesiden

Cookies vedr. brugeroplevelse

Navn Anvendelse Levetid
agree_cookies Sættes når den besøgende har accepteret cookies til at forhindre cookie-popup’en i at blive vist igen. 1 år fra det tidspunkt, hvor du besøger hjemmesiden
has_js Bliver sat for at kunne sikre en alternativ løsning til brugere der ikke benytter javascript. Når browseren lukkes

Du bestemmer selv, om du vil tillade cookies

Via menuen i din browser kan du kontrollere hvilke typer af cookies, der må lagres på din computer. Vær opmærksom på, at det kan gå ud over funktionaliteten på vores og andres hjemmesider, hvis du ikke tillader cookies.

Nedenfor kan du se, hvordan du indstiller cookies i forskellige browsere. Vær opmærksom på, at du kan få problemer med at visse funktioner på hjemmesiden, hvis du ikke tillader cookies.

Du kan slette cookies

Du kan også slette cookies via menuen i din browser. Vær opmærksom på, at de bliver oprettet igen, næste gang du besøger vores eller andres hjemmesider, medmindre du har ændret dine indstillinger for cookies.

Nedenfor kan du se, hvordan du sletter cookies i forskellige browsere.

3.2 Købere/lejere

CASA behandler personoplysninger om sine kunder i form af købere og lejere af fast ejendom med henblik på at administrere alle aspekter af købs- eller lejeforholdet som led i opfyldelsen af købs- eller lejeaftalen, CASAs retlige forpligtelser som sælger eller udlejer eller CASAs legitime interesser, herunder fastlæggelse og varetagelse af retskrav.

Hvilke data indsamles?

Er du køber eller lejer, indsamler og behandler vi fx følgende typer af personoplysninger om dig:

  • Navn
  • Adresse
  • Kontaktoplysninger
  • Kontooplysninger
  • Personnummer
  • Forbrugsoplysninger

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring.

Som hovedregel slettes eller anonymiseres personoplysninger om lejere 2 år efter lejers fraflytning. For køberes vedkommende slettes eller anonymiseres personoplysninger ved udløbet af CASAs ansvarsperiode som sælger, som hovedregel 5 år efter aflevering af den solgte ejendom.

Personoplysninger, der fremgår af regnskabsmateriale, opbevares i løbende regnskabsår + 5 år i overensstemmelse med bogføringslovens regler.

4. Beskyttelse af personoplysninger (sikkerhed)

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Dermed gør vi vores bedste for at sikre dine personoplysningers kvalitet og integritet.

5. Overførsel af personoplysninger

Data om din brug af hjemmesiden, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor.

I forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger, anvender vi udvalgte eksterne databehandlere, som har indgået databehandleraftale med CASA, og som kun behandler data efter vores instruks.

Personoplysninger videregives i øvrigt ikke til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver samtykke hertil.

Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

6. Samtykke

I nogle tilfælde indsamler og behandler vi dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke.

Vær opmærksom på, at du til enhver tid kan trække dit samtykke tilbage. Dette kan ske ved at kontakte os, jf. nedenfor.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi stoppe behandlingen af dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, herunder i henhold til lovgivningen.

Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelsen af samtykket.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, kan du muligvis ikke fuldt ud benytte de funktioner, som vi tilbyder på vores hjemmeside.

7. Dine rettigheder

Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig, med visse undtagelser, der er fastsat i lovgivningen.

Derudover kan du gøre indsigelse mod indsamling og videre behandling af dine personoplysninger. Derudover har du ret til berigtigelse af dine personoplysninger eller bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger.

Hvis du beder om det, vil vi slette de personoplysninger, som vi har registreret om dig uden unødigt ophold, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet grundlag, fx hvis behandlingen er nødvendig for at kunne fastlægge et retskrav, eller hvis det er nødvendigt for at besvare en henvendelse fra dig.

Under visse omstændigheder har du ret til at modtage de oplysninger, som vi har registreret om dig, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt anmode os om at transmittere disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, er du velkommen til at kontakte os.

I forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheder, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning. Vi vil svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for en måned.

Hvis du er uenig i den måde, som vi behandler dine personoplysninger på, eller de formål, som vi behandler oplysningerne til, er du velkommen til at kontakte os. Du kan også indgive en klage til:

Datatilsynet
Borgergade 28, 5. Sal
1300 København K

Telefon: 33 19 32 00

E-mail: dt@datatilsynet.dk

8. Links eller henvisninger til andre hjemmesider mv.

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre hjemmesider (tredjeparts hjemmesider) eller for de procedurer sådanne tredjeparter har for indsamling og behandling af personoplysninger. Når du besøger en tredjeparts hjemmeside, bør du læse hjemmesideejerens privatlivspolitik og andre relevante politikker.

9. Ændringer af cookie- og privatlivspolitikken

Vi forbeholder os retten til at ændre denne cookie- og privatlivspolitik grundet væsentlige ændringer i lovgivningen, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funktioner eller for at forbedre hjemmesiden.

 

Version 2.0, juni 2020