CASA A/S er af Region Midtjylland blevet udvalgt til at bygge et nyt parkeringshus ved Regionshospitalet i Silkeborg.

Det nye p-hus får ca. 330 pladser og skal drives som et såkaldt OPP – Offentligt Privat Partnerskab. Det betyder, at CASA udover at opføre byggeriet også står for finansiering, projektering, drift og vedligeholdelse af p-huset de første 20 år. Herefter køber Regionen det til en allerede fastsat pris.

”At bygge som et offentligt privat partnerskab kræver et stærkt samarbejde mellem parterne og sikrer et kvalitetsprojekt, hvor der for begge parter er en god, langsigtet økonomi, ” fortæller direktør Peter Rosengreen.

”OPP projekter er et område vi i CASA har opprioriteret, så vi er stolte over, at blevet valgt til opgaven. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang”, slutter Peter Rosengreen.   

P-huset opføres med en etage under terræn og to en halv etage i forskudt plan over terræn med en maksimal højde på otte meter. Byggeriet kommer til at fremstå let og åbent, og med lameller hvor der skal vokse planter opad. Byggeriet bliver endvidere miljø- og energirigtigt bl.a. med solceller. En gangbro i glas vil forbinde p-huset med hospitalsbygningerne.

CASA er i forvejen i gang med et stort parkeringshus ved Regionshospitalet i Horsens, som ligeledes opføres som et OPP. Dette byggeri forventes at stå færdigt til sommer.