CASA er nomineret til Miljøprisen sammen med EcoVillage for et banebrydende bofællesskab i Lejre, der varsler en helt ny form for bofællesskab med deleøkonomi, fællesskab og miljøbevidsthed.

CASA er blandt finalisterne til dette års Building Awards, der løber af stablen i begyndelsen af november. CASA er nomineret til Miljøprisen sammen med EcoVillage for et bofællesskab i Lejre, hvor familierne puljer ressourcerne for at forbruge mindre i hverdagen og få et rigere socialt liv.

“Vi er stolte over at være nomineret til Miljøprisen sammen med EcoVillage. Idéen med bofællesskabet er, at du downsizer din bolig og kun har de mest essentielle kvadratmeter i dit eget hjem. Når du har brug for ekstra plads til familiefesten, hjemmearbejdspladsen eller atelieret, bruger du fælleshuset. På den måde holder du dit forbrug i hverdagen nede samtidig med, at rammerne for fællesskab er i top”, forklarer direktør for udvikling i CASA Henrik Hansen.

Mindre madspild

I EcoVillage er det bæredygtige fællesskab i højsædet. Fælles madlavning fire dage om ugen betyder mindre madspild og giver familierne overskud i hverdagen, mens fælles el-biler reducerer omkostningerne til transport og sparer CO2.

“EcoVillage er bygget i svanemærkede materialer, så det er både sundt og bæredygtigt. Regnvand på grunden bliver opsamlet til tøjvask og toiletskyl, mens varmepumper sørger for varme i de kolde måneder. Der er tale om et helt igennem bæredygtigt byggeri”, siger Henrik Hansen.

Bofællesskabet i Lejre er tegnet af Vandkunsten og udviklet i tæt samarbejde med stifteren af EcoVillage Rikke Amalie Søndler. Boligerne varierer fra 40 m2 til 119 m2. CASA har købt grunden i Lejre, opført byggeriet og solgt boligerne til køberne, mens EcoVillage har udarbejdet konceptet bag bofællesskabet og fundet bofællerne. Bofællesskabet i Lejre er det første projekt ud af en lang række EcoVillage bofællesskaber, der er planlagt i hele landet fra Aalborg over Vejle til Ørestad Syd.

Building Awards løber af stablen d. 7. november på The Plant i København. Se de andre finalister her: https://www.licitationen.dk/buildingawards/awards.xhtml#Milj%C3%B8prisen