Team Anette & Allan – Anette Viborg fra Horsens og skipper Allan Nørregaard fra Kolding er udtaget til OL i NACRA 17 klassen. CASA sponsorerer teamet, som frem til OL skal sejle 2 World Cup stævner i henholdsvis Hyeres og Weymouth, samt træne i Barcelona og Rio op til OL.

Det er ingen tilfældighed, at CASA har valgt at sponsorere netop sejlsporten og medaljehåbene Anette & Allan. Sejlsporten er uhyre krævende, og sejlerne står for rigtig meget selv. Faktisk kan det sammenlignes med at starte egen virksomhed, hvilket CASA kender en del til. CASAs Michael Mortensen har startet adskillige virksomheder og betegnes af medierne som serie-iværksætter. Elitesejlsport kræver passion og mange timers hårdt arbejde i en hurtig verden. Også det passer med CASA som i mange år har haft sloganet ”Vi vil det mere end de andre”. DET vil Anette og Allan også. Samtidig ved de, at der skal tænkes nyt, og de skal være de bedste for at lykkes gennem konkurrence og åbenhed. At temaet så er tilknyttet ”Horsens til OL” gør kun fornøjelsen større. Ja, faktisk skulle de hedde Team CASA….

Norregaard Viborg til web

Billedtekst: WOOOW!

Vi interviewede Anette efter offentliggørelsen af sponsoraftalen.

Anette, Hvad betyder det for jer at have fået CASA som sponsor?
– Vi er bare så lettede (red: man kan ligefrem høre sukket hvor stenen falder fra hjertet) – og glade. Nu kan vi fokusere på at få tunet Ol-båden ind, før den skal sendes afsted til Rio – pakket godt ind i bobleplast i den 1 ½ måned den er undervejs. Og der er MASSER af forberedelser. Der er kun 121 dage til OL, og det er et kæmpe projekt vi skal nå på ingen tid. Jeg forestiller mig, at det er lidt lige som et byggeprojekt, hvor der er rigtig meget der skal koordineres og følges op på. Og ydes.

Hvad er specielt ved jeres båd NACRA 17?
– NACRA-båden har et ”sværd” under båden, som løfter den op over vandet, og får den til at svæve. Det giver mindre modstand, så båden sejler hurtigere. Det er det nyeste nye bådkoncept og rigtig teknisk svært. Det er da også første gang, den er med ved OL. Og første gang det er med et mix-hold (red: mand/kvinde)

Hvor hurtigt kan I sejle?
– Max hastigheden er 24 knob som er ca. 50 km/t. Med bølger og skumsprøjt er det som at køre med 50 km/t ned af en stejl bjergside. Det er vildt. Og skønt!

Hvad gør sejlsporten til noget specielt?
– Den danske model handler om vidensdeling og gennem konkurrence, venskab og dialog at hive hinanden op på højeste niveau. Vi kæmper mod hinanden før den endelige udtagelse af 1 team til OL. Det gør det til så ekstraordinært at være med til. Og det lykkes kun, hvis vi kæmper sammen og fremmer udviklingen ved at være helt åbne i vores dialog – alt skal frem – både godt og skidt.

Hvordan er din og Allans roller fordelt?
– Allan er styrmand. Han har den store erfaring og er tekniker, manager og har økonomisk overblik. Jeg er ”gaster” og er den med det fysisk hårde arbejde. Jeg knokler…og selvfølgelig er vi hele tiden i dialog.

Hvordan forløber træningen?
– Vi har 200-250 rejsedage om året, hvor vi træner 4 timer på vandet om dagen i 5-6 dage om ugen. Typisk er vi på havnen fra kl. 8-20. Så kan vi lige nå at ringe hjem til familien og sige godnat. Helt færdige. Jeg styrketræner en hel del på grund at min rolle på båden.

Hvad er målet til OL?
– Intet mindre end metal om halsen! Og vi er først tilfredse, når det er guld. Vi ved det bliver svært, da vi er oppe mod verdensmesteren fra Frankrig gennem 4 år.
Vi krydser fingre for Anette & Allan og er rigtig spændte på resultaterne.

I dag bliver træningen dog lidt kortere for Anette – hun skal nemlig i DR-byen og være med i P3s LIGA-program som er daglig sportsunderholdning, hvor lytterne får alt at vide om de største og mest spektakulære begivenheder fra sportens verden. Lyt med i aften kl 20:08 til 20:30.

 

Teamet kan desuden følges på
www.onboardhorsens.dk
https://www.facebook.com/horsenstilol/
https://www.facebook.com/anetteogallan/