Aftalen for byggeriet af det nye Rambøll Olie & Gas domicil i Esbjerg er nu endeligt på plads. Ved en officiel ceremoni onsdag d. 26/11 kunne tre tilfredse parter sætte deres underskrift på en aftale om byggeriet af et nyt og imponerende hovedkvarter til Rambøll Olie & Gas.

Kontordomicilet på 10.775 kvm er opdelt i tre vinger med et samlet atrium i midten. Hver vinge kan opdeles i to samt på etageniveau. Som behov og krav ændres er bygningen nem at omstrukturere, så der er tænkt ”fremtid” ind i indretningen. Illustration: Transform Arkitekter ApS/Pluskontoret Arkitekt

Det nye domicil bliver udviklet i samarbejde med entreprenør- og ejendomsudviklingskoncernen CASA og med PFA Ejendomme som investor. Rambøll Olie & Gas regner med at flytte ind som lejer i sommeren 2017, når det 7 etager høje byggeri står færdigt på den prominente beliggenhed på Bavnehøj i Esbjerg. Grunden, som er valgt for det nye domicil, har tidligere været hjemsted for Cocio chokolademælk.

Aftalen har været længe undervejs, og det er da også med stor glæde at Administrerende Direktør, Rambøll Olie & Gas, John Sørensen nu kan fortælle om baggrunden for byggeriet: “Vi vokser og har gjort det længe, så vi har et stort behov for mere plads og for at blive samlet på én lokation. Med den nye bygning får vi plads til 450-500 skriveborde, og placeringen på Bavnehøj giver vores medarbejdere en centralt beliggende arbejdsplads, tæt på banegård og indfaldsvej og med en fantastisk udsigt over byen og havnen.”

Indehaver og bestyrelsesformand i CASA, Michael Mortensen glæder sig over aftalen med Rambøll og siger: ”Esbjerg er med sin målrettede og ambitiøse vækststrategi et spændende område at bygge i. At det så samtidigt er for et så stort, toneangivende og dygtigt rådgivende ingeniørfirma som Rambøll gør ikke glæden mindre.”

Netop medarbejderne er en vigtig brik i det nye byggeri. Regionsdirektør for Rambøll Olie & Gas i Esbjerg Jens Rebsdorf-Gregersen forklarer: ” Det bliver en virkelig flot og moderne kontorbygning, og det er vigtigt for os at sikre at vi får et godt miljø at arbejde i, for glade medarbejdere er nøglen til virksomhedens succes. Derfor har vi besluttet at nedsætte et udvalg af medarbejderrepræsentanter, som skal være med i hele processen, for at sikre at der tages højde for medarbejdernes synspunkter.”

FAKTA
Lejer: Rambøll
Bygherre/Investor: PFA Ejendomme
Totalentreprenør: CASA A/S
Arkitekt: Transform Arkitekter ApS og Pluskontoret Arkitekter A/S
Rådgivende ingeniør: Rambøll
Areal: 10.775 kvm over jord fordelt på 7 etager + 844 kvm kælder
Byggeperiode: ca. 24 måneder
Forventet ibrugtagelse: september 2017

 

Horsens, 1. december 2014