Scandinavian Center Aarhus ligger yderst attraktivt med kort gåafstand til Strøget, banegården, kultur- og byliv samt alle transportmuligheder til uddannelsessteder. Nu ombygges tidligere erhvervslokaler til attraktive boliger. Byggeriet er påbegyndt.

sonnesgade-taettere-paa-galvaniseret-24-05-16-web

Illustrationer: AART Architects

Scandinavian Center blev bygget i starten af 90´erne og indeholder blandt andre Hotel Radisson Blu, Congress Center, privathospital, fitnesscenter, kontorer/butikker/show rooms samt offentlig p-kælder. Centret er beliggende på Margrethepladsen 2 lige ved siden af Musikhuset og Godsbanen.

Ejerkredsen bag Scandinavian Center er et stærkt hold bestående af selskaberne SEB Pension, Sampension, Danske Bank og ATP Ejendomme.

Cirka 11.000m2 i bygningen, som tidligere har været benyttet til kontormiljøer, ombygges nu til 133 attraktive boliger på 2-4 værelser målrettet unge mennesker.
Lejlighederne, som er mellem 60 og 120 m2, indrettes ideelt som delebolig med ensartede værelser samt stue, køkken og bad. På facaden monteres altaner hhv. altangang, og der bliver etableret et lækkert gårdmiljø med bænke og beplantning til fælles opholdsareal.

DATEA, som står for udlejningen af boligerne, vurderer, at de nye studievenlige boliger falder på et tørt sted. Udlejningschef i Aarhus Kim Eiskjær Mogensen udtaler:

“I Aarhus er der akut boligmangel for de unge studerende, der starter på studie efter sommerferien. I år har der været optaget rekordmange studerende på de videregående uddannelser, og alle vil gerne bo centralt. Scandinavian Center har en ideel beliggenhed. Samtidig vil der med det nye grønne gårdrum være gode rammer for at skabe et fælleskab beboerne imellem. Jeg tror, at der bliver rift om lejlighederne.”

Boligerne står klar til indflytning primo 2018, og interesserede kan kontakte DATEA og blive skrevet på interesseliste.

Attraktiv beliggenhed
Som beboer i de nye lejligheder er der kort til alt.
Ditte Knudsen, som skal læse i Aarhus til næste år, fortæller:

“Scandinavian Center er en drømmebeliggenhed for mig som studerende. Herfra kan jeg cykle til alt – og hoppe på et tog når jeg skal længere væk. Det ville være helt perfekt for mine to veninder og jeg at dele en lejlighed her”.

ditte-knudsen

CASA har mange byggeaktiviteter i Aarhus med hovedvægt på etablering af nye byrum. Blandt andet kan nævnes boligprojekt i Valdemars Have, som er nabo til Scandinavian Center samt et nyt boligområde i Vejlby mens der på havnen etableres bylivsaktiviteter og arbejdes på nyt domicil for mediehuset Jyllands-Posten.
Fakta:
Bygherre: Scandinavian Center Aarhus bestående af ejerkredsen SEB Pension, Sampension, Danske Bank og ATP Ejendomme.
Totalentreprenør: CASA A/S
Arkitekt: AART Architects
Ingeniør: NIRAS
Bygherrerådgiver: Rambøll
Udlejning/administration: DATEA

1. november 2016