Fredag den 8. maj åbnede Blå Kors Genbrug Danmarks største genbrugscenter i den gamle Idémøbler-bygning på Vejlevej 10 i Horsens. Forud for åbningen har Ejendomsselskabet CASA A/S, der overtog bygningen sidste år, renoveret lokalerne så der nu er klart til at præsentere de mange genbrugsfund.

Til den store åbning holdt miljøminister Kirsten Brosbøl, som vil gøre op med køb- og smid-væk-kulturen, tale og ligeledes Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Genbrug samt Peter Sørensen, borgmester i Horsens var på talerstolen. Gæsterne blev  budt velkommen med kage og underholdning med bandet Under Cover.

At gøre fund i genbrugsregi – at “shoppe lopper” – er en trend i Danmark men der er plads til mere. Boligmagasinerne hjælper til med inspiration med personlig indretning hvor nyt og brugt mixes og brugt tøj er hip. Kirsten Nørlund, funktions- og områdeleder i Blå Kors Danmark, står blandt andet for opstart af nye butikker som denne på Vejlevej. Hun er stolt og glad over resultatet af de seneste måneders anstrengelser:

Det har været en fantastisk god oplevelse at skaffe frivillige og ikke mindst varer til så stor en butik. Horsens er en yderst aktiv og åbensindet by, hvor vi hurtigt har kunnet udbygge vores lokale netværk. Vi har også kunnet afprøve nye tiltag, som er gået over al forventning,

udtaler Kirsten Nørlund. Hun understreger dog også, at Blå Kors Genbrug udmærket ved, at der ikke kan hviles på laurbærrene. Der skal fortsat vejledning, drift, motivation og markedsføring til for at holde butikken fuld af varer og dygtige frivillige som vil bruge noget af deres tid i en god sags tjeneste og gøre centret på Vejlevej til det genbrugseldorado som er Blå Kors Genbrugs mål.

Butikken er på 6.800 kvm så der er plads til både møbler, ting, brugskunst, tøj og sågar en udvidelse af genbrugstanken med byggemarkedet BYG IGEN. Derfor modtages også udendørsting som cykler, haveting, værktøj m.m. OK Fonden  har etableret Café Himmelblå på førstesalen, hvor folk kan gå hen og hvile benene, spise en sandwich og drikke en kop kaffe, mens de nyder udsigten over byen eller ud over butikken. Og når kunderne rejser sig efter pausen, kan de tage både tallerken, bord og stol med sig. I Café Himmelblå er alt til salg. Møbler, udsmykning og service kommer fra genbrugscentret, og kan altså risikere at skulle erstattes lynhurtigt.  Caféen hører under OK-Huset der er en socialøkonomisk virksomhed under OK-Fonden, der bl.a. driver plejehjem, psykiatriske tilbud og seniorbofællesskaber.

Blå Kors 8 web

Der var MANGE mennesker til åbningen

Blå Kors 7 web Politiker

Kirsten Brosbøl holder tale til åbningen

Blå Kors 1 web

 

En del af de mange frivillige der gør det muligt at drive butikken