CASA afleverer i oktober JP/Politikens Hus nye hovedsæde for Jyllands Posten ved Aarhus Havn. Vi har haft fornøjelsen af at vise bygningen frem for en gruppe erhvervsmæglere, mens den sidste finish er i fuld gang. Det skete som del af et arrangement med blandt andet oplæg af Martin Thim med overskriften ’Bæredygtig og kulturel udvikling’. Martin Thim er iværksætter, rådgiver og aktivist (på en ny måde) og har arbejdet meget med byudvikling i Aarhus.

Jyllands Postens hovedsæde, som ligger på de tidligere Midtkraft-arealer, er tegnet af Henning Larsen Architects. Fra etagerne er der en fantastisk udsigt over havnebassinet mod øst. Bygningsformen er som en vifte, der vender sig mod udsigten. Bygningens spidse hjørner mod sydøst giver huset en markant signatur. Indvendigt giver det indtryk af at stå i stævnen af et skib.

Under grunden ligger en betonbundplade fra det tidligere kullager. Det har ført til, at det er boret 300 huller med specielt diamantbor, for at få det rigtige fundament på plads.Christian Falstrup,

Projektchef hos CASA og ansvarlig for projektets udførelse, fortæller:

Huset er på 8.600 m2 i 5 etager. I stueplan finder vi primært reception, auditorie og teknik. Fra stueplan bevæger man sig op i det åbne atrium. Etagerne er indrettet med åbne, fleksible arbejdsområder, hvor brugerne kan danne arbejdsgrupper. Områderne suppleres af storkontorer og mødelokaler langs to af facaderne. På de første tegninger var vægge og lofter hvide. Det er endt et andet sted. I hele huset er gulvene holdt i beton med betonsøjler og i lofterne er der synlige installationer. Som kontrast til det rå look er der træbeklædninger, trælameller, trappetrin og håndlister i træ. Træet bidrager ud over den ”bløde” æstetik til en god akustik – et område der er arbejdet meget med i huset.

Med en fantastisk udsigt på 4. etage finder man kantine, produktionskøkken, kontorområder og mødelokaler. Der er plads til 400 ansatte i huset.

CASA har udviklet og opført projektet i tæt samarbejde med JP/Politikens Hus efter åben bog- princippet, hvor bygherren får indblik i totalkalkulationen. På den måde sikres en transparent proces, hvor økonomi og kvalitet kan styres og afklares i en løbende dialog med bygherren. Det er en model, som CASA anvender rigtig ofte og med godt resultat på både erhvervs- og boligprojekter.

Læs også Stig Kirk Ørskovs, CEO i JP/Politikens Hus, opslag og kommentarer på LinkedIn
”Nu går det hurtigt. Jyllands-Postens nye domicil på havnen i Aarhus er næsten færdigbygget. Til tiden og på budget”…

https://www.linkedin.com/posts/stigorskov_nu-g%C3%A5r-det-hurtigt-jyllands-postens-nye-activity-6580107597548969985-cE00

Tak til @martin thim for et interessant oplæg og gode diskussioner om blandt andet kultur, æstetik og bæredygtighed.

Tak til #jp for at vi måtte vise frem