”Københavns Manhattan” er der lokale, der med et glimt i øjet kalder Amager. Fra en lidt kedelig ø har byen med høj hastighed bredt sig over broerne og noget nyt og særligt er opstået.
Blandt det nye og særlige er kvarteret Strandlodden. Beliggende i et roligt, grønt område ved Amagerbanens nedlagte spor med den nu skønne Amager Strandpark ganske tæt på og samtidig kun et par hundrede meter til metrostation er Strandlodden et populært område. De nye ejerboliger bliver praktisk talt revet væk.

Kvarteret kommer i alt til at strække sig over 24.000 kvadratmeter. Sammen med boligerne kommer nye butikker og serviceerhverv: Sammen med Dansk Supermarked og Coop-kæder er også Baresso flyttet til øen og Meyer har bageri på Amagerbrogade.

CASA har netop holdt rejsegilde på Strandlodsvej 13. Her står i foråret 2015 63 ejerboliger og 3 erhvervslejemål klar til indflytning. Det er den første del på ialt 130 boliger som CASA opfører for CPH Invest på Strandlodden.

Bygningerne er tegnet af Holscher Arkitekter og boligerne er indrettet med prisvindende design.

pølsevogn

Set-uppet til rejsegilde gøres klar: Selv om meget er nyt på Amager serveres der stadigvæk pølser. Helt bevidst. Om lidt vil håndværkere, repræsentanter fra bygherre CPH Invest og andre interessenter udbringe et trefoldigt leve for byggeriet.

byggeritagerform

Byggeriet som det ser ud lige nu: Her ses facaden mod Strandlodsvej.

amager strandpark

Ganske kort fra Strandlodden: Den gamle Amager Strand er blevet til en fantastisk Strandpark. Her solbades, løbes, luftes hund, spilles bold og power nappes med bølgeskulp